WELKOM

Welkom op mijn blog.

Ik ben 29 jaar, getrouwd en moeder van 1 meisje en 2 jongens.
Sinds mei 2010 ben ik begonnen met een nieuwe hobby, namelijk taart en cupcakes decoreren.
Neem ook gerust eens een kijkje op mijn andere site

http://www.jummietaarten.nl/woensdag, februari 29

Sweet Table Familiereünie

Vorige week zaterdag hadden we thuis een familiereünie, omdat zus uit NO in het land was.
En aangezien oudste zus en zwager 12,5 jaar getrouwd waren die dag,
heb ik dat er een beetje in verwerkt.
M'n moeder had het kleurthema aangegeven: orange en geel
 en ik heb er het volgende mee gedaan.

Het totaalplaatje
(Klik op de foto voor een groter/duidelijker beeld)Cakepops voor de kinderen
Witte chocolade met een kleurtjeCitroenkwarktaartjes voor de volwassenen


En cakepops voor de volwassenen
9 opmerkingen:

 1. Dit is nog een keer genieten.
  Toch mooi dat je terug kunt zien hoe leuk alles opgesteld was. en dan nagenieten hoe lekker het allemaal was.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo hé!! Mond zakt open...
  Wat ben jij creatief met bakken/decoreren zeg! En wat zal hier veel tijd in zitten!?
  Ik zou het wel vaker willen doen maar vind het zoveel tijd kosten, alleen al om alles klaar te zetten en na afloop alles schoon te maken en op te ruimen...
  Maar ik ben nu mijn foto's van al mijn baksels (ook koekjes en andere dingen) van de afgelopen jaren aan het sorteren en toen zakte mijn mond ook open, want ik wist niet dat ik al zoveel gebakken heb! Ik ga alle foto's onder het tabblad 'baksels' op mijn site zetten, je zal het wel zien verschijnen. Vorige week nog een heerlijke appeltaart gemaakt, weer eens wat anders dan marsepein :-)
  Cakepops heb ik nog nooit gemaakt, is dat moeilijk? Zal eens neuzen op deleukstetaarten... Prik je ze gewoon in een doosje? En die hartjes op de onderste foto, maak je die van marsepein en dan later erop doen? Leuk standaard ook...
  De sweet table ziet er lekker lente-achtig uit :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ha IM,

  Leuk, dank je wel!
  Hiermee was ik ongeveer 2 avonden mee bezig geweest. En ik zet alles van te vorgen klaar, zodat ik niet elke keer erbij weg hoef te lopen om iets te gaan halen. En elke keer tussendoor de boel een beetje opruimen scheelt een hoop werk achteraf.
  Ik heb een cakepopmaker en dat werkt ideaal. En makkelijk! En ik heb ze in een blok oase geprikt. De hartjes zijn van fondant en heb die later erop geplakt.
  Ja, lekker frisse kleurtjes zo bij elkaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een cakepopmaker, haha, bestaat dat ook al? Ik doe alles maar ouderwets hoor, zag laatst ook al ergens een cupcakesmaker en kant en klare mix met smaakjes enzo... Zal vast wel sneller maken maar het trekt me toch niet zo.
  Wel heb ik sinds een paar weken een nieuwe oven, een hetelucht oven, heb nog geen cupcakes of biscuit gebakken maar bij de andere dingen werkt hij super goed! Ben er echt blij mee. Bak jij ook met hetelucht? Er zit ook een boven-onderwarmte functie op.
  Binnenkort maar eens verzinnen wat ik dit jaar met mijn verjaardag ga bakken, schiet ook weer op. Cadeau is al in huis :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja, die bestaat en is echt handig en het is veel lekkerder dan het recept van verkruimelde cake met botercreme o.i.d. Het zijn gewoon balletjes cake die eruit komen.
  Tja, een cupcakemaker vind ik overbodig als je een oven heb. En mixen gebruik ik daar ook niet voor, gewoon koopmans. Ik heb zelf een heteluchtoven en die werkt prima.
  Ik ben ook al aan het nadenken voor R. zijn verjaardag. Dat is half mei pas, maar de tijd gaat vaak harder dan je denkt.
  Met dat cadeau ben je dan mooi op tijd ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Klinkt leuk van die cakepopmaker.
  Wat bedoel je met koopmans? Ik maak cupcakes gewoon met boter, suiker, bloem en eieren :-) En soms iets erdoor bijv. stukjes appel. Ik had een keer een blokje chocolade erin gedaan maar dat was naar de bodem gezakt. Ook met een rolo geprobeerd, was ook mislukt. Eens kijken hoe ik dat anders kan doen...
  Gisteren heb ik koekjes gebakken, die wil ik morgen gaan versieren. Weer eens wat anders dan taart en cupcakes.
  Ja die kindertaarten dacht ik ook al een tijdje van te voren over na. Maar bij L. (die taart met een weg en een auto) heb ik terwijl ik ermee bezig was eigenlijk pas echt besloten hoe het zou worden. Soms gaat het toch weer anders dan je van plan bent...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @ IM,
  Echt handig hoor dat ding. De kinderen eten het ook zo weg!
  Dat bedoel ik ook. Ik gebruik de boerencake van het merk Koopmans. Chocola heb ik ook al eens geprobeerd, maar dat zakt idd.
  Koekjes, dat doe ik eigenlijk nooit en ze versieren is niet mijn ding. Heb het 1 keer gedaan, maar vond het maar zozo.
  Soms wordt het onder je handen een heel andere taart dan dat je in gedachten had. En dat is ook wel het leuke eraan vind ik. Voor zaterdag moet ik ook een stapel maken met auto's en een weg. 'k Ben zelf benieuwd hoe hij eruit gaat zien ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh dus je gebruikt gewoon cakemix (voor grote cakes zegmaar) om cupcakes mee te maken? Wat is dan het verschil met gewone bloem, smaken ze anders/lekkerder?
  Ja zo heb ik ook wel eens dingen gemaakt waarvan ik dacht, dit doe ik nooit meer. Of het smaakte niet. Dat icing is ook niet echt mijn ding, heb er ook de juiste materialen (spuitmondjes enz.) niet voor. Al vind ik zulke koekjes er wel erg leuk uit zien vaak. Die paddenstoelenkoekjes waren wel leuk geworden dus die heb ik ook wel op mijn site gezet.
  Heb zojuist de laatste foto van 2011 erop gezet, ben bijna klaar met alle foto's uitzoeken (laatste tijd niet veel gebakken). Er staan vast ook wel taarten tussen die jij nog niet gezien had?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ja, die mix gebruik ik. Tja, het verschil weet ik niet, want ik heb het nog nooit met bloem gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen