WELKOM

Welkom op mijn blog.

Ik ben 29 jaar, getrouwd en moeder van 1 meisje en 2 jongens.
Sinds mei 2010 ben ik begonnen met een nieuwe hobby, namelijk taart en cupcakes decoreren.
Neem ook gerust eens een kijkje op mijn andere site

http://www.jummietaarten.nl/



zaterdag, oktober 1

Prinsessenkasteel en proeverij

Afgelopen donderdag werd onze grote meid alweer 6 jaar!
En voor haar heb ik dit kasteel gemaakt. Ik had de torens al van te voren gemaakt, maar verstopt zodat ze niet zou weten hoe de taart eruit kwam te zien.
's Morgens heb ik eerst de taart opgebouwd voordat ze mocht kijken en dit was haar reactie:




Bij een kasteel hoort natuurlijk ook een prinsesje!


En om in stijl te blijven:
CC met kroontjesmotief. Dat was geen eenvoudig werkje, ze zijn daarom ook niet allemaal mooi.



En vandaag had ik een proeverij met een bruidspaar, waar ik de bruidstaart voor mag maken.
4 smaken geproefd, 2 uitgekozen.
De smaken waren: Toblerone, nougat, chipolata en verse aarbeien met zwitserse room.
Het is de toblerone en de aardbeien geworden.


6 opmerkingen:

  1. Wat gaaf, die foto van haar reactie, precies op het juiste moment genomen! Wat een geweldige taart zeg. Waar is hij mee gevuld? En zijn de torens ook eetbaar? Dat prinsesje is ook lief zeg. Je hebt weer wat nieuwe materialen zo te zien (mat met patroon, stencils, ding om balletjesrand mee te maken?) Ik vind die kleine bloemetjes van het prinsesje zo leuk, zag ze al eerder, welke zijn dat?

    Moet je binnenkort weer een bruidstaart maken dus?

    Ik ben vanavond aan het roosjes oefenen begonnen. Heb er nu 8 gemaakt en ik moet zeggen dat het best mee valt! Maak jij ze van fondant of marsepein? Ik weet niet of het aan mij ligt maar het wordt elke keer zo'n geplak met marsepein, het blijft aan m'n vingers plakken en wordt zo glimmend...
    Dus ik had fondant besteld en dat gaat veel beter met de roosjes! Ik krijg het ook dunner uitgerold. Maar marsepein vinden wij lekkerder.

    Ik zie bij jou steeds weer verschillende rozen. Deze op de bruidstaartjes zijn volgens mij van losse rondjes gemaakt, ik zag ook al eens van die rolroosjes, en van die echt met omgekrulde randjes... Heb je ook zo'n uitsteekvorm? Ik heb deze: http://www.deleukstetaarten.nl/forum/viewtopic.php?id=149754

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Geweldig mooi was de taart en lekker.

    Ja de reactie is een geweldig compliment voor jou.

    Fijn dat je de opdracht hebt gekregen voor de Bruidstaart.

    Weer een nieuwe uitdaging

    Liefs Ma

    BeantwoordenVerwijderen
  3. @IM,
    Dank je wel voor je reactie!
    Ja, ik stond met het fototoestel in de aanslag! Ze mocht ook toen pas kijken ;)
    De taart is gevuld met Zwitserse room met verse aarbeien. Die vinden ze hier thuis het lekkerst. De torens zijn poedersuikerbussen met fondant erom heen. De meeste materialen had ik al. Alleen de relief had ik nieuw. Het kroontje had ik nog niet eerder uitgeprobeerd, maar al wel een poosje liggen. En de balletjesrand heb ik hiermee gemaakt http://www.ellenscreativecakes.nl/shop/3077-plain-beads-5.html. Die heb ik al vaak gebruikt. Superhandig!
    De bloemetjes maak ik met deze http://www.ellenscreativecakes.nl/shop/pme-flower-blossom-plunger-cutter-set-4-2.html met de één na kleinste.

    Ik heb van iemand een bruidstaart overgenomen, omdat zij niet kon. En daar komen ook veel rozen op. Ze wilden ook het relief en het kusseneffect.

    Ik heb de roosjes tot nog toe alleen met losse blaadjes gemaakt, maar wil het dus ook op de manier gaan doen waarvan jij de howto heb. Ik gebruik altijd marsepein en dat het zo plakt en nattig wordt komt door het weer. Warmte en vocht werkt niet echt goed bij marsepein. En het was afgelopen week warm, daarom zakten ze bij mij ook een beetje in elkaar.
    De fondant hard ook uit, daarom is dat misschien wat prettiger, maar opeten doe je dan niet meer. Terwijl je marsepein, mits goed bewaard, gewoon nog kan eten al maak je ze ruim van te voren.

    Ik heb een keer kant en klare gekocht en rolroosjes heb ik ook wel gemaakt. De ene keer lukken ze ook beterder dan de andere keer.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Zo, ik heb een oefentaartje gemaakt en die is nu af! Sommige dingen zaten mee, andere tegen. De marsepein is érg nattig/glimmend, terwijl ik juist vandaag voor het eerst verwarming aan had dus de vochtigheid in huis moet toch minder zijn? Ik hoefde niks vast te plakken, als het elkaar maar raakte zat het vast... en de rozen zijn wat uitgezakt...

    Ik heb een nieuwe bakvorm gebruikt, 20cm doorsnee en 10 cm hoog, heb nog nooit zo'n hoge taart gehad! (gebruik geen mix). Nadeel vond ik dat de plooien van de bekleding aan de zijkant veel moeilijker glad te strijken waren, heb jij dat ook bij een hogere taart? (kwam ook door het plakkerige)

    Heb ook voor het eerst zelf gekleurd voor de decoraties, leuk hoor, alleen wel even uitproberen hoeveel je moet gebruiken.

    Die bloemetjes staan op mijn verlanglijst, vind ze echt leuk en heb ze al vaker willen hebben. Maar ze zijn best duur als je de hele set zou nemen. Ik heb ook een balletjesding maar die vind ik hopeloos om mee te werken, worden geen mooie balletjes.

    Die rozencutter is echt handig! Maar ik vind ze van fondant echt mooier worden, die van marsepein zakken in elkaar en krijg ik minder dus uitgerold. Maar die van fondant zijn idd. inmiddels knetterhard na een paar dagen.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ohhhh wauw wat mooi! En wat super leuk haar reactie! Broer staat er trouwens ook bij te glimmen :) Ik vind van je bruidstaarten het kussen effect echt het aller mooiste. Heel klassiek en feestelijk! Als ik nog moest trouwen dan wist ik het wel ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. @ Janneke,
    Dank je wel! Ja, R. was er net zo wijs mee als zij!
    Ik ga nog niet alles verklappen hoe hij wordt ;)

    BeantwoordenVerwijderen