WELKOM

Welkom op mijn blog.

Ik ben 29 jaar, getrouwd en moeder van 1 meisje en 2 jongens.
Sinds mei 2010 ben ik begonnen met een nieuwe hobby, namelijk taart en cupcakes decoreren.
Neem ook gerust eens een kijkje op mijn andere site

http://www.jummietaarten.nl/maandag, december 27

Pip taartje

Deze heb ik afgelopen donderdag gemaakt voor m'n schoonzusje die vrijdag 15 werd.
Ze vond hem erg leuk en herkende het pip style idee meteen.

Biscuit, gevuld en afgesmeerd met mokkacreme met een plaatje chocola ertussen. Zelf voor het eerst deze combi geproefd en moet zeggen dat het erg lekker was! En dat vond de rest ook!

4 opmerkingen:

 1. Ohh wat een gave taart! En erg lekker ook, lijkt me. Hoe heb je al die figuurtjes gemaakt? Met vormpjes? En die gekrulde randjes...?

  Ik ben benieuwd wat je voor je jongste zoon gaat maken :-) Ik ben al hard aan het nadenken en zat net wat te neuzen op deleukstetaarten... Het gaat alweer opschieten, nog twee weken. Ik wil nu trouwens marsepein proberen i.p.v. fondant.

  Wat moet ik me voorstellen bij 'een plaatje chocola'? Ja ik ben echt nog een leek op dit gebied hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @Im,
  Het vogeltje heb ik met een uitsteker gemaakt. De hartjes en rode bloemetjes met uitstekers die bij de klei van de kinderen zaten. Het witte rondje wat onder het vogeltje zit heb ik met een uitsteker gedaan en met een rietje er gaatjes in gemaakt (bedankt voor je idee). Het witte wat je ziet is gewoon glazuur (poedersuiker met water) met een pareltje erop.
  Het blauw heb ik met een gekarteld wieltje (zat bij de kookspulletjes van G.) gedaan en het randje onderaan met een pizzasnijder waar een golvend wieltje aanzat gedaan.

  Met 'een plaatje chocola' bedoel ik dit:
  je smelt stukjes chocola en smeert dit met een pannelikker dun uit op bakpapier. Bakpapier heb ik op de bakplaat van de oven liggen. Je smeert het uit ter grote van je taart en laat het afkoelen en hard worden in een koude ruimte. Ik zet het altijd in de garage, maar kun je dat niet, moet je het in de koelkast zetten ofzo. Alleen denk ik niet dat je bakplaat erin past ;)
  Als je dan de vulling in je taart gaat doen, leg je de chocola erop en leg je de bovenste helft van de taart daar weer bovenop. Je krijgt zeg maar hetzelfde idee wat wel tussen ijstaarten zit.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bedankt voor je uitleg! Ik moet gewoon meer speelgoed aanschaffen, en dan vooral kleispulletjes ;-) Is volgens mij goedkoper dan wanneer je van die echte uitsteekvormpjes koopt voor marsepein.
  Ik zal eens op de vliering zoeken, volgens mij heb ik ook nog zo'n gekarteld wieltje ergens bij knutselspullen van vroeger...
  Ik dacht al dat je het met een rietje gedaan had, precies die grootte :-) Het is erg leuk geworden.
  Dat van chocola zal ik onthouden, klinkt erg lekker. Ik zet de bakplaat dan wel even buiten, als het niet regent of sneeuwt ;-) Garage hebben we niet en koelkast gaat niet passen nee...

  BeantwoordenVerwijderen